W dniach 21-26.02.2024 jesteśmy na zasłużonym urlopie, zamówienia złożone w tych dniach wysłane zostaną w dniu 27.02.2024 Darmowa dostawa od 200zł.

Ekskluzywne koreańskie kosmetyki

Pomagamy w doborze produktu do Twojej cery.
Zadzwoń do nas lub użyj funkcji chatu na stronie.
Negocjuj cenę lub zapytaj o aktualne oferty specjalne.

Więcej na temat koreańskich kosmetyków przeczytasz tutaj

Kosmetyki z wąkrotą azjatycką

Wąkrota azjatycka składnik skutecznych kosmetyków

Kosmetyki z wąkrotą azjatycką mają wszechstronne działanie i mogą znacząco poprawić wygląd Twojej cery. Wąkrotę azjatycką polecamy w pielęgnacji podrażnionej i starzejącej się skóry. Wyciąg z liści i łodyg zawiera związki triterpenowe: madekasozyd i azjakozyd, które wykazują właściwości regeneracyjne, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i pobudzające produkcję kolagenu. Roślina znana jest od wieków w naturalnej medycynie indyjskiej, coraz częściej pojawia się w kosmetykach i leczniczych preparatach. Gotu kola, czyli inaczej wąkrota, stosowana zewnętrznie, korzystnie wpływa na:

twarz – wygładza, oczyszcza i wzmacnia naczynia krwionośne, dlatego polecamy ją do cery naczynkowej. Ponadto, kremami łagodzi się rany, oparzenia, blizny oraz każdy rodzaj trądziku,

ciało – ujędrnia, działa antycellulitowo, stymuluje produkcję kolagenu i kwasu hialuronowego. Regularna aplikacja kosmetyków z wąkrotą zmniejsza rozwój rozstępów i redukuje przebarwienia.

Wąkrota azjatycka jest częstym składnikiem kosmetyków azjatyckich. Wynika to ze skuteczności produktów, które ją zawierają.  W tej kategorii znajdziesz wyselekcjonowane kosmetyki z wąkrotą azjatycką. Odpowiednio dobrany krem do twarzy lub serum z wkąrotą azjatycką są w stanie znacząco poprawić kondycję Twojej cery. Jeśli potrzebujesz porady napisz do nas lub zadzwoń. Zachęcamy Cię również do skorzystania z bezpłatnej konsultacji kosmetologa.

Lecznicze właściwości wąkroty azjatyckiej

Wąkrota azjatycka (ziele gotu, łac. centella asiatica) to roślina, której wyjątkowe właściwości już od wieków były wykorzystywane w tradycyjnej medycynie ajurwerdyjskiej m.in. do leczenia ran i chorób skóry. W Azji określana jest ona jako ziele młodości i długowieczności. Wąkrota  azjatycka ma drobne listki o kształcie wachlarzy, białe i jasnoróżowe kwiaty oraz niewielkie owalne owoce. W kosmetyce zastosowanie znajdują liście oraz łodygi. Kosmetyki z wąkrotą azjatycką wykorzystują bardzo cenne właściwości rośliny. Ekstrakt ceniony jest za zdolności do stymulowania produkcji kolagenu oraz elastyny, wzmacnianie naczyń krwionośnych oraz działanie kojące. Ponadto wykazuje działanie przeciwzapalne, antybakteryjne oraz rozjaśniające blizny. Dzięki temu ekstrakt z wąkroty lub jego pochodne są częstym składnikiem serum do twarzy oraz innych kosmetyków przeciwstarzeniowych.

Kosmetyki z wąkrotą azjatycką – dla kogo są najlepszą opcją?

Wąkrota azjatycka wykazuje zdolność do stymulowania produkcji kolagenu, elastyny oraz syntezy kwasu hialuronowego. Wspomaga nawilżenie skóry, jest składnikiem wzmacniającym naczynia krwionośne. Ekstrakt z wąkroty doskonale koi skórę oraz działa przeciwzapalnie oraz przeciwbakteryjnie. Roślina wykazuje również działanie lecznicze poprzez przyspieszenie procesu gojenia ran oraz wygładzania blizn. Liczne właściwości wąkroty azjatyckiej sprawiają, że jest to składnik kosmetyków przeznaczonych dla wielu rodzajów skóry oraz wielu problemów.

Krem z wąkrotą azjatycką oraz serum z wąkrotą azjatycką

Niezbędnym elementem skutecznej pielęgnacji skóry jest dobry krem do twarzy oraz serum. W przypadku wąkroty azjatyckiej w produktach tego typu najczęściej wykorzystywane są właściwości spowalniające procesy starzenia się skóry oraz działanie przeciwzarszczkowe. Bazując na naszym doświadczeniu oraz licznych produktach, które testowaliśmy krem oraz serum z wąkrotą azjatycką polecamy osobą, które chcą zniwelować zmarszczki oraz zapobiec  powstawaniu nowych. Kosmetyki te wspierają naturalne procesy tworzenia kolagenu oraz elastyny, które są odpowiedzialne za jędrność oraz elastyczność naszej skóry. Bardzo dobrze sprawdzą się w pielęgnacji cery dojrzałej. Dobrym uzupełnieniem pielęgnacji będzie krem pod oczy.

Żel do mycia twarzy oraz toner z wąkrotą azjatycką

Wąkrota azjatycka wykorzystywana była medycynie dalekiego wschodu od bardzo dawna. Jedną ze zwyczajowych nazw pod jaką występuje ta roślina jest trawa tygrysia. Uważa się, że zwierzęta te zauważyły przyspieszone gojenie się ran po zranieniu kiedy turlały się na łąkach, na których rosła wąkrota azjatycka. Koreańscy producenci kosmetyków od dawna sięgają po składniki pojawiające się w legendach oraz opowiadaniach przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

Wąkrotę azjatycką znajdziemy również w piankach do mycia twarzy oraz tonerach przywracających odpowiednie pH skóry. W przypadku tych produktów najczęściej wykorzystywane jest działanie kojące, przeciwzapalne i antybakteryjne oraz wzmacniające naczynia krwionośne. Żel do mycia twarzy z wąkrotą azjatycką doskonale sprawdzi się zatem w przypadku pielęgnacji cery trądzikowej oraz naczyniowej.

Azjatyckie kosmetyki hasła kluczowe

Koreańska pielęgniacja w 10 krokach

Pielęgnacja

Produkty stosowane w koreańskiej pielęgnacji

Produkty